23 March 2006

ROCK SANA SINUN (Mac 2006)

OTAI-OTAI BOTB BERSIDANG
Haa...dengarnya otai-otai Battle of the Bands ada mesyuarat dengan Ali Bakar bulan ni. Tak sure lagi apa projek diorang ni. Maybe nak buat reunion tour ke, album ke..Tapi, jangan risau, kalau jadi projek diorang tu nanti, kitorang akan buat interviu ekslusif, worait?

REMASTERED' 'MASTER OF PUPPETS'
Bersempena dengan ulangtahun ke-25 lahirnya album 'Master of Puppets' (album ni diterbitkan pada tahun 1986 & terjual lebih kurang 3 juta unit masa tu walaupun tanpa 'airplay'!), majalah Kerrang akan menerbitkan CD 'remastered' 'Master of Puppets' (lebih kurang macam album tribute la). CD tu diberi secara free dalam majalah Kerrang isu 1102 (terbit 5 April ni kat overseas nun la...). Tracklist album tu:-
"Battery" - Machine Head
"Master of Puppets" - Trivium
"The Thing That Should Not Be" - Mendeed
"Welcome Home (Sanitarium)" - Bullet For My Valentine
"Disposable Heroes" - Chimaira
"Leper Messiah" - Fightstar
"Orion" - Mastodon
"Damage, Inc." - Funeral For A Friend

HARI KORN?
Korn baru saja start world tour diorang pada 24 Februari lepas. Tour tu dimulakan kat kampung diorang, Bakersfield, California dan yang specialnya, pada tarikh tu gak, datuk bandar Bakersfield, Harvey Hall, buat satu upacara penyampaian anugerah kepada Korn atas kejayaan diorang dalam muzik. Datuk bandar tu jugak declare 24 Februari as "Korn Day" dan menamakan sebatang jalan kat situ jalan "Korn Row" khas untuk Korn! Waaa...dahsyat betul Korn!

ADA R&B DALAM AUDIOSLAVE
Untuk album ketiga Audioslave yang bakal terbit Jun nanti, Chris Cornell khabarnya bereksperimentasi ngan stail vokal R&B pulak. "Saya memang suka rock, tapi penyanyi-penyanyi yang saya minat bukan rockers. Diorang ialah Stevie Wonder, Mavis Staples & The Chamber Brothers...So, approach saya kali ni berbeza dan dengan Audioslave, kami mampu dan boleh pergi ke arah muzik soul/R&B," kata Cornell. Hmmm..macam mana la bunyinya tu nanti, ye?

STEVEN TYLER KENA 'OP' TEKAK
Steven Tyler, yang baru saja menyambut harijadinya yang ke-58, terpaksa buat operation tekak. Oleh sebab itu, terpaksalah Aerosmith kensel konsert diorang bersama Cheap Trick kat USA sekitar bulan April ni. Tyler kata walaupun Aerosmith akan berehat untuk beberapa bulan, diorang akan kembali nanti dengan album baru dan tour. "Album baru tu nanti mungkin ada sound White Stripes ataupun Sheryl Crow. Bila korang dengar, sure korang akan kata, 'Macam pernah dengar la...', tapi yang sebenarnya, korang tak pernah dengar langsung muziknya!" kata Tyler. Walaubagaimanapun, Aerosmith akan tetap merasmikan konsert pertama 'Rock N The Rally Music Festival' kat Sturgis, South Dakota pada 6-10 Ogos nanti. Konsert yang bakal disertai Deep Purple, Steve Miller Band, Big & Rich dan Reo Speedwagon tu diadakan serentak dengan 'Sturgis Bikers Week' - satu acara tahunan yang menghimpunkan 600,000 bikers kat bandar Sturgis yang populasinya hanya 7,000! Makkkk!!....

(Sumber: www.kerrang.com & www.rollingstone.com)


-nadia the rockin' mama-

2 comments:

spaileman Medan Idaman said...

Miting pasey BOTB Ali Bakor tu mole daghi pukui 2.30 sampey le Maghrib. perghhh...memang serius abeh lagendary2 rockers semue tu miting semalam. SYJ semue tughun kecuali Amir (tak dapat cuti...hehehe) Brader Lord jadi jurucakap pade deme semue semalam. Lelain band aku tak pasti lak tapi ghasenye semue ade. Minit miting dirahsiekan lagi sebab taknak kecoh2. Ape2 pon tunggu le pekembangannye saghi due lagi

Kutu-Kutu Rock said...

en spaileman medan idaman,
otai2 ipoh turun kl this week kan? nanti bagi updates, wokeh?