15 April 2008

MUAT KOT...

Sorok Fender Strat Dalam Seluar?

Polis di Lewiston, Maine, Amerika Syarikat sedang mencari seorang lelaki yang mencuri sebuah gitar dari sebuah kedai yang menjual alat-alat muzik. Pencuri itu dikatakan menyorokkan gitar tersebut ke dalam seluarnya sebelum berjalan keluar dari kedai itu dengan selambanya.

Polis berkata sebenarnya kes tersebut melibatkan tiga orang suspek dan salah seorang daripada merekalah yang telah memasukkan sebuah gitar Fender Stratocaster ke dalam seluar (how aaa? can meh?) dan kemudian menyembunyikannya dengan baju panas yang dipakainya. Dua lagi suspek bertindak sebagai pemerhati (tukang cover line la tu!).

Gelagat ketiga-tiga pencuri itu telah dirakamkan oleh kamera litar tertutup yang dipasang di kedai tersebut.

Yang peliknya, kes sebegini bukanlah yang pertama. Pada 2006, seorang lelaki telah menggunakan taktik yang sama untuk mencuri gitar, tetapi malangnya dia berjaya ditangkap sebaik sahaja melangkah keluar dari kedai.

(Sumber: The Associated Press, 3 April 2008)


3 comments:

BESIHITAM said...

biar brtol mamat tuu??
agak2 kalo aku curi drum bleh ker?
hekhek.. ajak la 4 5 orang cover line. kompem dapat punyer la.

Nadia said...

besihitam. apa kata lu try curik piano? kalo lepas, mmg wa caya sama lu lah! heheheh...

Nadia said...

btw, agaknye mamat tu pakai seluar baggy ala-ala mcm pakai pampers yg dah overload tu kot? tu psl muat! hehe