30 January 2009

FARE THEE WELL, BUTTERFINGERS

Walaupun vokalisnya pernah berkata "Scene rock tak pernah wujud di Malaysia", hakikatnya, band ni antara yang terbaik pernah wujud di Malaysia. Read on:

Butterfingers' Swan Song

P/s: Untung la korang yang dapat tengok diorang perform kat Istana Budaya haritu. Aku nak pegi? Jauh gile! Huwaaaaaaaaaaaaaaaa.... Btw, my fav Butterfingers' albums are Transcendence & Malayneum.

"Something in The Way"
-Nadia-

2 comments:

witchunter said...

emmet nak blah canada...Butterfinger menjadi sejarah sebagai band indie pertama yang berjaya memecah masuk dalam industri muzik kita....apa pun selamat berjaya pada emmet..kalau nak buat band kat canada...jangan lupa buat gig kat malaysia

Faizal and Anna said...

Love all their albums... but my all time favourite will always be "Selamat Tinggal Dunia" specially lagu Kabus Ribut.

All the best to Emmett, Loque, Kadax & Loko. Not forgetting to Kalai too. Malaysian Music scene will miss u guys..

-Faizal-
BudgetCouple Backpackers