11 October 2006

Al-Fatihah

Gambar terakhir arwah Eduat (kiri sekali) yang diambil oleh Kutu-Kutu Rock
beberapa bulan lepas.


Syed Noor Eduat aka Duat (drummer SYJ) telah meninggal dunia pukul 11 pagi, 11 Oktober 2006 di Hospital Besar Ipoh (punca: komplikasi paru-paru). Berita sedih ini disampaikan oleh bapa arwah sendiri, Pak Syed Yusuf Jamalullail & Amir (vokalis SYJ).

Al-Fatihah. Semoga rohnya di tempatkan di kalangan orang-orang beriman..

8 comments:

Daut said...

Alfatihah!!

Pak Syed dah 3 kali kontek aku stat semalam. 3 kali talipaun, 3 kali le kawan tu teghoyak beghiye bebenor. Aku kaborkan "sabor je le Pak Syed, arwah pegi pon dibulan baik, redho aje le. ini aghi die, aghi kite ntah bile pulak" Baghu le kawan tu selow sikit.

Paling aku tak tahan bile member ghapat Duat (Bali Burton) kabor minggu lepaih arwah ade mintak die buatkan lagu. Antare lirik yang arwah sughuh tuleh, "mimpiku semalam mungkinkah benar, kain putih yang kubeli apakah pakaian terakhirku" Lagu tu baghu siap sepaghuh, tup² die dah takde buat selame²nye.

Teghingat lak aku kate² abang Dan, SYJ tu antaghe yang paling baguih Duat le. Skil die main dram tu member² BOTB yang lain pon respek abeh. Sayang....dramer lejenda ni takde meninggeykan zuriat.

Nadia said...

daut,
teman ghase SYJ takkan ada lagi lepas ni. ye la..arwah dah takde. semuanya takkan sama lagi..

r.i.p..

man tembok said...

Al fatihah...

daut said...

Kauntess!!

teman ghase pon macam tu gak. Tadi borak² jap ngan abang Dan dan die pon ghase macam tu juge le. Kalo SYJ nak go on gak ghasenye maybe deme pakey otai² Ipoh juge. Camanepon semestinye tak same macam arwah

carvedijan said...

Al Fatihah

Semoga roh arwah di tempatkan bersama dengan orang orang yang beriman.

jajakukaku said...

AL-FATIHAH...hurmm..sedihla..
sayang sekali SYJ tak dapat comeback dgn arwah..
kalau dpt sekurang2nye generasi baru akan tau itulah "SYJ".....walaupon hanye sekali je..

Anonymous said...

AL-FATIHAH.

SYJ lah first melayu nye band rock yang aku bleh accept masa tu. Hail SYJ!

witchunter said...

SYJ...band yang paling berani dari segi lagu dan pakaian...aku rasa tak ada band lain masa tu nak pakai macam diorang...aku salute SYJ...harap dapatlah diorang buat satu buku tentang sejarah band SYJ...