05 October 2006

Bawah Tanah - The Good Ol' Days

KAT bawah ni semua gambar-gambar nostalgia ketika genre metal cukup meriah dalam scene underground dulu. Rasanya kebanyakan band kat bawah ni dah R.I.P (mungkin la, kecuali Sil Khannaz dan Undead ada lagi kot. Yang lain tu aku tak sure, mungkin korang tau kot).
Gambar ni diambil sekitar tahun 90-an. Tak salah aku gig ni kat Hippodome, Penang. Venue ni memang top kalau ada gig underground kat sana. Errr... ada sapa-sapa yang pegi gig ni?
Hmmm... meriah betul masa tu, Ajizz Vortex pernah la sewa bas Sri Jaya organised rombongan ke gig The Nocturn Feast kat Dewan Bulan Sabit Merah, Ipoh pada 1994. Sekarang ada lagi ke? Entah la, dah berkurun aku tak pegi gig band-band sekarang ni...
Brain Dead - Taiping mari!!
]

Aradia


Aradia

Undead - Hail Kualeeee!


Sil Khannaz


Athotorgh - Ipoh maliii!


Profane Creation - Ipoh jugak!


Brain Dead

Koleksi peribadi:
CYBORG (of Nakaratul Khaum & founder of comiczine 'UNDER ONE FLAG')

** Thanks to Andress 'Jam' Kisser for scanning the pix! ;-)

5 comments:

man tembok said...

Brain Dead - the best in Taiping - dah betoi2 RIP ke? Apa crita band2 u/ground yg lain - contohnya Black Fire?

Kutu-Kutu Rock said...

Mmg betui pun. Aku pun tak sure diorang dah RIP ka belum. Kot sapa2 yg ada info kasik tau la kat sini.

Pyan, Black Fire dah kuar album la. Aku ada beli ari tu. Frontman dia still si Azmi aka Rambut tu. Dia ex-editor mag Fantasi kan?

Nadia said...

brader pyan,
elbem blackfire tu sempoi! kalo la elbem tu kluo zaman 80's dulu sure bergegor seluruh alam!! ;-)

man tembok said...

Alahai...Rambut... Dulu mati2 dpn gua ngan Nen, dia ckp x nak main muzik lagi. Mungkin sbb time tu dia dah tangkap Cabai - har! har!
Tapi x kisah le, dpt kluar album jugak, walaupun ketinggalan 20 thn.
Dulu gua pun pernah dengor Black Fire punya demo - satanic abih!

p/s: Yupp, Rambut atau Azmi Bahari ex-editor Fantasi.

Nadia said...

Nen? fuhhh...dulu jatuh chenta abis ngan streethawknye! kat mana dia skang?