19 June 2008

SLAVEN BILIC, CROATIA & RAWBAU






BOLA, bola jugak, tapi rock tetap rock.

Sapa-sapa yang follow team Croatia tentu perasan dengan coach diorang, Slaven Bilic (gambar) yang nampak agak cool, rugged dan yang pasti, macam rocker.

Ya, Bilic memang rocker pun dan dia juga adalah gitaris band rock Croatia iaitu Rawbau yang ditubuhkan pada 2001. Untuk Euro tahun ini, Rawbau rakam satu lagu khas untuk team Croatia berjudul "Vatreno Ludilo" (Fiery Madness).

Untuk rekod, sebagai pemain Bilic yang juga defender adalah antara anggota skuad Croatia yang mencipta kejutan mendapat tempat ketiga dalam Piala Dunia 1998 di Perancis bersama dengan bintang-bintang Croatia lain seperti Davor Suker, Zvonimir Boban, Robert Prosinecki dan Mario Stanic.

Selain itu, Bilic yang sering menggunakan gitar Gibson Explorer berwarna merah juga pernah bermain untuk West Ham dan Everton dalam EPL pada tahun 90-an dulu.

Cuba layan lagu diorang kat bawah ni. Mantap!





Ini lyric dalam English :

We were together in 98′ World has heard of us And still the bronze medal shines
When Japan, Holland, Romania, Germany have fallen


And now, 10 years later

Again the same hope, we have the same dream

We have the tickets, backpacks, and a crest on our chests (Crest 3x)


Fieeery Madness, when it starts,
Fieeery
Let everything burn when through our veins
Red,white and blue starts flowing

3 comments:

speedrider said...

bro, aku tanak komen pasal coach ni, yang aku nak komen cuma pertanyaan aku neh.. jangan marah yerk.


Ada email tak bro?
Nak tanya tentang any pertandingan battle Of The bands yang berlambak2 sekarang ni, kalau ada info, boleh gak share,

Aku dok cari email bro & sis kat sini tak jumpa pun

regards,
speedpsycho@gmail.com

www.rockapak.org/forum

Nadia said...

speedrider,
it's riadz74@yahoo.com (yatt) & headbanger31@yahoo.com (nadia)

speedrider said...

tq bro and sis
email akan melanda lepas ni