12 December 2008

NEVER MIND THE GOBLOKS...

Check it out!..

22 comments:

Geng Metal said...

ROTTW sekarang ni dah tak menyengat macam dulu laaa ... wa dah lama tak beli majalah ni, sayang betol le dia org tu sbb wa follow dari awal keluarannya pastu tetiba dia org berubah, dah nk jadi macam mainsteram nya mag ... hancusss

speedrider said...

Jangan lupa kupas show Wings @ Penang bro.. hehehe

witchunter said...

ye geng ROTTW dah macam majalah mainstream.....lain klai buat la macam KERRRANG atau METAL HAMMER ke..baru la masyuk

Yatt said...

Geng Metal & witchunter,
Sila kaji maksud MAINSTREAM dulu sebelum comment. Anyway, thanks sbb sudi singgah di sini.

Speedrider,
Jumpa jugak hang hari tu. Heheh... errr.. tp show kt penang ari tu kureng le. Heheh...

witchunter said...

Mainstream adalah scene yang diterima peminat dan lagunya tidak mengugat seperti lagu popular,muzik pop,dan soft rock

Yatt said...

Witchunter,
Aku x paham apa kau tulis tu. Mcm nilah, mainstream ni luas maknanya. Sebelum tu nk tanya apa maksud kau ROTTW dh jadi mainstream dan apa yg buatkan kau kata Kerrang n Metal Hammer tu bukan mag mainstream?

Iron Maiden, Metallica, Sabbath, Led Zep, Guns N Roses, Stone Temple Pilots, Pearl Jam dan banyak la lagi sume pernah keluar Kerrang. Adakah mrk ini bukan band mainstream?

Nadia said...

mcm ni la. ada org suke metallica sebelum kemunculan 'black' album. dan ada jugak yg suka metallica lepas 'black' album. tp yg pasti tetap sama: kedua-duanya suka atau pernah suka band tu. so sama la jugak mcm kes rottw.

tp rottw mmg sejak azali lagi sifat dan nalurinya ialah MAINSTREAM. kalo bukan mainstream, kemungkinan mag tu takde dijual di kedai.;-)

mungkin ramai yg keliru, ttg konsep ROTTW from the very beginning. tu psl ada yg rasa mag tu mainstream bila dah tak rock sangat, ataupun, bila ia lebih open untuk semua jenis muzik.

tapi yg anda semua mesti faham, yg sebenarnya, ROTTW ialah sebuah majalah muzik. tengok taglinenya.

anyway, anyhow, semuanya di tangan anda (yg tentunya dah matang) utk buat keputusan, betul tak? so, kalo rasa dah malas nak baca/beli, up to u guys. wokeh? you rockkkkkkk!!..;-)

p/s: memana bands yg dah keluar kat ROTTW, atau memane mags termasuk la Kerrang tu secara otomatiknya dikira bukan lagi hidup disempadani apa yg dilabel 'underground'. dan tak salah kalau nak keluar dr dunia tu n meet the masses kalau rasa nak expand, berkongsi muzik dgn lebih ramai manusia. but then again, pilihan di tangan andaaa...

pe pun, thanks geng metal & witchunter krn sudi lepak sini dan bagi komen korang.

-aku yg minat metallica sebelum 'black': Countess Elizabeth Bathory-

witchunter said...

ok lah...mungkin aku salah dalam hal ni....sorry..adat manusia...apa pun yatt dan nadia...aku support blog korang...keep it rock....!!!!bak kata pantun lama

buah cempedak di luar pagar,
ambil galah tolong jolokkan,
saya budak baru belajar,
kalau salah tolong tunjukkan.

p/s : Nadia...ko layan Black Metal jugak ke?? kalau ye...tabikkkkkkkk

Nadia said...

buah cempedak di luar pagar,
ambil galah tolong jolokkan,
kita sama-sama kongsi ilmu & belajar,
kalau orang lain nak join skaki, meh le skali, dialu-alukan.

;-)

p/s: black metal? ala..dolu-dolu punye cite maa..

witchunter said...

oic...kira respeklah juga.....minah blackend...heheheheh

inche' ahmad blitzenius nazri said...

menyebut pasal black metal, salah sorang bekas drummer kumpulan Bathory sekarang telah selamat menjadi pengarah muzik video untuk recording artist seperti Christina Aguilera dan James Blunt.


- saya yang menulis kolum pasal muzik video, Nazri Ahmadeus

witchunter said...

Jonas Ã…kerlund...adakah dia yang awak maksudkan, inche' ahmad blitzenius nazri???saya ada terbaca tentang dia dalam wikipedia.com

Muhafis said...

dah takbace rottw.. sbb dah mcm takbest aje.. kan.

Nadia said...

muhafis, takpe. it's always about 'teori' metallica dan album black yg saya komen haritu.;-)
skang kan byk alternatif lain? takde hal. online mags byk. hehe.

cuma saya selalu promote rottw kat blog ni sbb saya menulis satu kolum di dalamnye. in case la kot2 ada yg masih baca rottw berminat nak baca apa yg saya tulis. kot-kot la. tu je. wokeh? ;-)

witchunter said...

nadia..pasal metallica..mana ko dapat resource tentang diaorang...?? ada info tak mana pergi bassist pertama diorang?

ariapertama said...

surf www.reverbnation.com/ariapertama

witchunter said...

promote nampak ariapertama???

zairi said...

apsal diorang ni heboh sangat dok pikir perbezaan mainstream ngan underground or indie?kengkadang nampak sangat kebodohan diorang time fuck2 kat band hujan tu.padahal diorang tetap pegi tengok band search perform.

teori aku pasal mag ni:
kalau flyers2 dulu stakat send pakai posman.macam citer drama kami tu.itu kita panggil mag underground/indie.

kalau ada mag yang dok bersidai kat kedai2 tu,itu mainstream level.ye ke teori ni.

perbezaan diorang cakap band mainstream ni x best adalah serupa teori macam band acab.time diorang indie/underground,lagu2 diorang memang best2.suma in english version.kalau melayu version pun dia punya lirik kasar2.

bila acab masuk mainstream,lagu dah macam ada unsur jiwang2.mungkin tu antara sebab band hujan kena fuck.ye ke?

amey ahmad said...

rasanya masing2 bawak perception berbeza-beza waktu tengok hujan or search or metallica! sama gak bila baca ROTTW or Kerrang or Metal Hammer.. mereka yang tak boleh terima tu, bila perception mereka tu taknak ditukar.. jadi ler cam Nadia minat Metallica sebelum 'black' and so on.. rasanya, kalau boleh tukar or adjust sket perception, kita boleh enjoy macam2 muzik dalam dunia nii..
[my 2-cent thought]

inche' ahmad blitzenius nazri said...

yes witchunter,
Jonas Akerlund.
video muzik madonna pun dia direct yang menang grammy. so, dia dulu dalam Metal Hammer atau Kerrang, contohnya lah....

lepas tu dia beralih arah....

tak jugak.....

tapi masa dalam bathory dia pakai nama Vans McBurger. huhu, sangat serius....

witchunter said...

siapa sangka black metaller macam jonas boleh jadi pengarah muzik..itu belum lagi...bekas ahli kumpulan sarcofago..profesor beb!!

Nadia said...

"Underground scene akan wujud sampai bila-bila. Tapi kami tak nak mengaku kami band underground sebab kaset-kaset kami terdapat di pasaran. Band underground sepatutnya tiada album dan hanya menjual demo-demo sesama band dan peminat saja...Underground adalah attitude, muzik adalah muziklah." - Jaie Sil Khannaz (ROTTW Vol.24, Okt 1998)