05 April 2006

Battle of The Bands (Round 2)


ALBUM: Battle of The Bands (Round 2)
TERBITAN/EDARAN: Warnada
TAHUN: 1986


Battle of The Bands (BOTB) (Round 2) adalah sebuah lagi album rock kapak yang mantap.
Kedua-dua buah album BOTB ni sebenarnya sudah diulang cetak dengan cover yang berbeza-beza, tapi nothing beats the originals. Gambar-gambarnya lebih klasik!! (tengok je la cover kat atas tu). BOTB Round 2 memuatkan lagu-lagu daripada Ella & The Boys, SYJ, Lefthanded, Bloodshed dan Rahim Maarof & Whitesteel.

Tracklist:-
1) Hanya Secebis Jawapan (Ella & The Boys)
2) Mata Sepet (SYJ)
3) Tuduhan (Lefthanded)
4) Debu Khalayan (Bloodshed)
5) Kejahilan (Rahim Maarof & Whitesteel)
6) Hanya Dalam Mimpi (Rahim Maarof & Whitesteel)
7) Manusia dan Janji (Bloodshed)
8) Kenangan Bersamamu (Lefthanded)
9) Teruskan (SYJ)
10) Ulat Bulu (Ella & The Boys)
11) Hapuskan Lanun Cetak Rompak

Another must-have album for pure mat-mat rock!!

p/s: Kalau nak baca review album BOTB, sila tengok posting blog ni yang bertarikh 30 Jan 2006.



(Pic by: Yatt)
-nadia the rockin' mama-

4 comments:

Haridas Rabindra Dasa said...

seperti yg di perkatakan hanya bebudak SYJ je yang berani kacau(sentuh) Ella

hehehehe

Nadia said...

man rani maaa...:-)..hehehehe...

ARA PAYUNG said...

Bob, mengikut kata Danny 'Punisher' Baharom, masa tu Nash yg sibuk2 nak ngenden kat Ella, kengkonon nak jadi bodyguard dia la... last2 senyap2 je Man Rani mai peluk dari belakang..Wakakakaka! Baru dia tau rockers Perak macamana! Hahahaha!

witchunter said...

Ye betul....SYJ band paling 'berani'...hehehhehe