21 September 2006

Mat Rock

Istimewa untuk semua yang telah memeriahkan lagi HANYA ROCK N ROLL, terimalahhhh...


MAT ROCK
(Search - Album: Mentari Merah di Ufuk Timur, 1987)

Aduh mama, jangan marah padaku
Aduh mama, jangan rasa tak tentu

Aku tahu kau tak setuju
Rock N Roll pilihanku
Tapi apa boleh buat
Hanya itu yang ku tahu

Aduh papa, jangan rasa gelisah
Kata orang jangan cepat terima
Janganlah tuduh melulu
Aku bukanlah kacang hantu
Kalau nak gelar
Gelarlah aku Mat Rock

Aduh dara, jangan rasa terhina
Bukan maksud membuat engkau malu
Biarpun rambut ku panjang
Pakaian lusuh tak keruan
Tapi bukan munafik
Macam sesetengah orang

Mat Rock, Mat, Mat Rock

Orang kata kita tak betul
Kerana cinta pada Rock N Roll
Tapi aku tak peduli
Aku akan rock sampai tua

(Lagu/Lirik: M. Nasir)







Love. Peace. Empathy.
Kutu-Kutu Rock...






11 comments:

Hileri Ang Kut said...

oittt.......kome bior bebeno, elbem Mentari Merah tu bukan ke taun 88??

ni le elbem Search paling hepening aku ghase sebab aura Hillary le gamoknye. line up yang paling aku minat pon line up elbem ni le, mantap!!!

errr....mase ni pon aku tengoh hangat becinte ngan bini aku....wahahahaha!!!

Kutu-Kutu Rock said...
This comment has been removed by a blog administrator.
kamal said...

aku harap Search akan duet dgn Slank lagu ni nanti, sebab dua-dua band ni mmg jiwa rock n' roll.

mesti best dengar slang Indon nyanyi lagu ni, Kerana akan disebut Karena. dan "Aduh dara" tu boleh tukar jadi "Aduh cewek", hehe..

Kutu-Kutu Rock said...

wooppsss.."maafkan kami penunggu gua..maafkan kami penunggu gua..."..heheheh..jangan marah haa..mana tau kot2 ada yang nak meghaban teben @ menughun tak tentu ujung pangkei udah. kwang..kwangg..kwangg..

err..teman silap taip le. nasib baik kutu rock yg lagi soghang dah betuikan. hehe.

-kauntess-

Kutu-Kutu Rock said...

Encik Hileri Ang Kut Mengangkut,

Elbem Mentari Meghoh tu taun 87 tu le, bukan 88. Awok ingat lagi lagu Fantasia Bulan Madu tu meletop mase awok fom one, maknenya taun 87 le. Taun 88 tak saloh awok elbem rok yg meletup ialah Hukum Karwa (Wings).

Hiushhh... awey beno kamu bercinte ngan bini kamu. Renik2 udah gatey nok bebini ye? Ajenya ngancokkkk!!

p/s Abih le ramey kutu rok tak paham sepatoh hagham pebende kite belabun kat sini... Ekekekeke!

Nadia said...

encik ahmad,
'hukum karma' laaa..amboih..amboihhhh..mentang-mentang le mike kipas-susah-mati search. cisss..

kauntess, kipas-susah-mati wings!

aku poyo said...

Aku Poyo's Song (album live bangsat 06)

intro:A,F#,F (STANDART TUNING)

A
mat rock,mat rock.

F#
goreng gitar,

A
sampai hangus,

F#
ketuk dram,

A
sampai pecah,

F#
bising gilerr


A
mat rock,mat rock.

F#
aku ni poyo,

A
rambut panjang,

F#
seluar ketat,

A
cakap lu gua,

F#
memang ganas


A
mat rock,mat rock.

F
lu dalam khayalan,

A
dalam dunia lu sendiri,

F
pikir lu bagus sangat,

D
tapi tak bagus pun


A
mat rock,mat rock.

F
zaman kapak dah tamat,

A
paham paham lah sendiri,

F
jangan poyo sangat,

D
sebab lu pun bukan bagus sangat

astrov said...

wuih jangan cakap, kutu rock,

teman oghang peghok juge... tapi teman asey tepeng, idokle pekat mane loghat teman.

fifi said...

ala indon ni biar diorang buat hal masing masing.. kita jangan pedulik. kita jangan jemput. biar diorang nak datang sini. senang cerita. ni tv3 macam gampang nak agungkan rock indon padahal malaysia ada otai rock sendiri. jadi bangkitkan rock malaysia lagi baek dari rock indon.

Kutu-Kutu Rock said...
This comment has been removed by a blog administrator.
rocker said...

apahal album live bangsat 06 tu ngutuk rock kapak ha?!! bingai jerk!!